GazMag

Magyar fölény és kiizzadt pontszerzés Izland ellen

2016. június 27. - GazMag

A magyar labdarúgó válogatott 1-1-es döntetlent játszott Izland legjobbjaival a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F-csoportjának második fordulójában.

 

A magyar válogatott az Ausztria elleni 2-0-s győzelemmel, Izland pedig egy Portugália ellenni 1-1-es döntetlennel kezdte a csoportkört. A magyar csapat a győzelem reményében lépett pályára második Eb-meccsén.

Egyenrangú felek mérkőzését láthatták a nézők az első félidőben. A magyar csapat birtokolta többet a labdát, Izland pedig masszív csapat benyomását keltette. Ráadásul északi ellenfelünknek volt nagyobb helyzetük, Királynak ziccert kellett fognia. Később azonban nem volt szerencsénk. A 40. percben egy szöglet utáni kavarodásnál Király kiejtette a labdát, majd Kádár egy ártatlannak tűnő ütközését szabálytalannak ítélte a játékvezető, és tizenegyest adott. A büntetőt az izlandi Gylfi Sigurdsson magabiztosan értékesítette, ezzel 1-0-ra az ellenfelünk vezetett 45 perc után.

A második játékrészben is a magyar csapat dominált, szinte végig mi támadtunk. Az ellenfél védelmének feltörése érdekében az összes kispadon ülő csatárát, Bödét, Nikolicot és Szalait is pályára küldte Storck. A fölénynek meglett az eredménye, azonban nem a csatárok, hanem a Böde Dániel elől menteni igyekvő izlandi védő, Birkir Már Saevarsson szerezte egyenlítő gólunkat a 88. percben. A 94. minutumban még volt egy izlandi szabadrúgás 16 méterről, de ki tudtuk védekezni, így a végig aktívabban és jobban játszó magyar válogatott az 1-1-es döntetlennek köszönhetően újabb ponttal gazdagodott.

Az eddig gyűjtött négy pontunknak köszönhetően már nem lehetünk utolsók a csoportban, és a továbbjutásra is reális esélyünk van. Az utolsó csoportmérkőzésünket szerdán 18:00-kor Portugália ellen vívjuk meg.

 

Labdarúgó Európa-bajnokság, F csoport
Izland – Magyarország 1–1 (1–0)
Marseille, Stade Vélodrome, 60 842 néző. Vezette: Karaszjov (Oroszország)

Izland: Halldórsson – Saevarsson, R. Sigurdsson, Árnason, Skúlason – Gudmundsson, G. Sigurdsson, Gunnarsson (Hallfredsson, 67.), B. Bjarnason – Sigthórsson (Gudjohnsen, 84.), Bödvarsson (Finnbogason, 69.)
Szövetségi kapitány: Lars Lagerbäck (svéd) és Heimir Hallgrímsson

Magyarország: Király – Lang, Guzmics, Juhász (Szalai, 85.), Kádár – Gera Z. Nagy Á. – Dzsudzsák, Kleinheisler, Stieber Z. (Nikolics, 67.) – Priskin (Böde, 67.)
Szövetségi kapitány: Bernd Storck (német)

Gólszerző: G. Sigurdsson (40. perc – 11-esből), ill. Saevarsson (88. perc – öngól)

 

mlsz.png

A bejegyzés trackback címe:

https://gazmag.blog.hu/api/trackback/id/tr978821546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása